Duiven, eerste wedvlucht

Afgelopen vrijdag 30 duiven (12 doffers en 18 duivinnen ) ingekorfd voor de eerste wedvlucht vanuit Duiven, een afstand naar Ekehaar
( hemelsbreed) van 116 km. Ik heb de duiven een week eerder gescheiden en ze staan dus nu een week op weduwschap.
In de vereniging waren er 550 duiven van 26 deelnemers.
De berichten voor zaterdag waren niet geweldig, maar het zal in de loop van de dag droog worden.. Uiteindelijk zijn de duiven om 12 uur gelost met een stevige WNW wind. Helaas waren er nog wel buien, ook nog vlak voordat de duiven moesten komen…
Om 13.25 uur klok ik mijn eerste duif en het is ook gelijk mijn eerst getekende (13-925 ) van der Stouwe-Douna x Koelma. Kwam uit de goede hoek en direct op de klep. Top 1365 mpm.  ( Vorig jaar was deze duivin de snelste van de gehele lossing op de openingsvlucht vanaf Duiven )
Binnen de minuut gevolgd door nr.2  ( 15-293 ) en paar seconden later nr.3 (16-322) . De punten zijn binnen.
Het is niet vroeg genoeg voor een eerste, maar met een 9e plaats in de vereniging en 15e in rayon 2 tegen 2987 duiven ben ik tevreden. Ze kwamen mooi vlot achter elkaar weer tot 14.30 uur. Toen moest ik nog 2 hebben en die mis ik nu nog, waaronder de jonge duifkampioen van 2016 in de fondclub.
Deze duif had ik vernoemd naar “Big Star “, het springpaard waar Nick Skelton het Olympisch Goud mee heeft gewonnen. Dit paard is overigens dit jaar uit de springsport gehaald en waarschijnlijk is mijn duif uit de duivensport. Helaas.
In de vereniging had ik 12 prijzen van de 30. Mijn eerste 5 waren duivinnen. Comb. Smit-Mulder pakt de overwinning. Gefeliciteerd mannen.
In het rayon had ik 14 prijzen en het podium is voor Comb. Jager uit Kropswolde. Een geweldige start voor deze combinatie.
In de Afdeling hadden we geen schijn van kans. Met deze westen wind zitten de vroege duiven aan de oostkant van de Afdeling.
Op naar volgende week : Deurne.

Gisteren is de Comb. Espeldoorn-Dokter uit Ter Apel op bezoek geweest. Zij hadden ook een geweldige start van het nieuwe duivenseizoen en draaiden bij de top van het rayon en de Afdeling. Ze hadden jonge duiven mee van de samenkweek en voor een bon. Geweldige duiven. Nu zien over te houden en dan in augustus mee met de vluchten. Ook zijn er duiven van mij ( samenkweek en bon ) meegegaan naar Ter Apel.

De oudste groep ( 42 ) jonge duiven moet eigenlijk ook nodig naar buiten. De roofvogel houdt mij nog tegen om ze los te laten. Het zal toch een keer moeten.. Wellicht deze (paas)dagen..