Dreis Bruck

Afgelopen vrijdag 24 duiven ingekorfd voor een vitesse vlucht vanuit Dreis Bruck,  299 km. 13 doffers en 11 duivinnen.  Mist en lage bewolking zorgde ervoor dat de duiven niet vroeg gelost konden worden. Om 10.50 uur vertrokken ze met een w-nw wind richting Nederland.  Om 14.29 uur klok ik mijn 2e getekende, de 195 afkomstig van Mark en Annette Espeldoorn-Dokter.  Snelheid 1360 mpm. Maar dan is het lang wachten op de rest. 8 minuten duurde het voordat een jaarling duivin zich melde. Deze duivin ook afkomstig van de hokken uit Ter Apel, van Mark en Annette !!

Vervolgens komen ze wel vlot totdat er een regenbui komt, ff pauze en warme koffie binnen. Eindresultaat

In de vereniging  11 prijzen 1:3 te beginnen met

2, 24, 29 etc. In de meldingssite  en op de teletekstafbeelding van de Afdeling sta ik een plekje lager, als de tijden niet goed ingevoerd worden op de meldingssite dan krijg je een verkeerde uitslag. Jammer. Ook meld (nog) niet iedereen.

In het rayon , voorlopige uitslag, tegen 2625 duiven 3, 91 etc. Ook 11 prijzen vd 24 duiven, waarvan 3 doffers en 8 duivinnen.  Bij de doffers moet het dus wel wat beter. De eerste vluchten doffers vroeg, maar nu laten ze het afweten. Ook zijn er een paar al wekelijks bij de laatsten. Deze krijgen ff rust. Vanochtend kwam de laatste terug.

Vanmiddag de jonge duiven naar buiten gehad.  Ze zijn nog niet zo vaak buiten geweest en de roofvogel is er blij mee. Helaas al slachtoffers.  Vanmiddag zaten ze overal, via de paardenstallen de schuur naar binnen om een veilige plek te zoeken. Vanavond nog een jonge duif bij de buren van de grond gevangen. Licht beschadigd.  Ze moeten wel naar buiten en beginnen met rondjes draaien,  in juli de eerste vluchten….

Op naar Chimay, de eerste midfondvlucht !