Chimay, buien en welke coördinaten

Vrijdagavond 25 duiven ingekorfd. 10 doffers en 15 duivinnen.

Het zal mooi weer worden, met in de middag kans op buien. Helaas is er op zaterdag geen vroege lossing mogelijk.
In Chimay was het weer niet goed genoeg. Hier bij ons was het s’morgens direct prachtig weer.
Uiteindelijk zijn de duiven om 9.35 uur gelost. De duiven zijn gelost met een zuidwesten wind.
Ik vind dit toch wel een vreemd tijdstip, waarom geen 9.30 of 9.45 uur.
Was het weer toen nog niet goed, of kwamen er (weer) buien aan ? Zeg het maar Een andere afdeling was ook in Chimay en lost om 10.15 uur.
De duiven hebben in elk geval wel buien onderweg gehad, want dat kon je aan een aantal wel zien. Ook bij ons in de middag een paar stevige buien.

Toch gekeken naar de meldingen van Afdeling Friesland, deze duiven waren op hetzelfde tijdstip  gelost in Quievrain.  Ook werd er nog getwitterd door de Afdeling dat er een ander coördinaat voor Chimay gebruikt moet worden. Dit is circa 12 km dichterbij dan de “oude” coördinaten. Tegen 13 uur had ik de duiven verwacht. Het duurde toch iets langer, om 13.16 uur klok ik mijn eerste duif. Wederom een duivin. Deze keer de 14-378 . een dochter van mijn 03-424 x een koelma duivin 12-836. Vorig jaar een van mijn betere duivinnen. Direct gevolgd door nr.2 . Een minuut later heb ik er 4. Het verloop is niet snel, uiteindelijk heb ik ze tegen 15 uur allemaal weer terug.
Het is geen geweldige vlucht geworden. Op zaterdag was ik nog 27ste in de vereniging maar op zondag in ene 28ste.

Nu blijkt dat er een miscommunicatie is geweest tussen de lossingscommissie en de convoyeur. Kan gebeuren, maar hij geeft toch gewoon de gps coördinaten op van waar hij is en normaal gesproken hebben we toch dezelfde plek om te lossen ?!

Uiteindelijk dus 28ste in de club tegen 604 duiven , totaal 9 prijzen van de 25
In het rayon begin ik met de 96ste plaats en zijn er 8 prijzen.

Al met al niet echt tevreden, of echt niet tevreden !!  Op zaterdag was de comb. Ottens eerste, maar B. Dik zat er dicht achter. Door deze coördinaat wijziging is B. Dik dus eerste geworden. Van harte gefeliciteerd. De bloemen kunnen uit de vaas bij Ottens en kunnen er bij Bertus Dik weer in. Hij hoeft ze in elk geval niet meer schuin af te snijden.

Vandaag dan weer bezig met volgend weekend. Toch fond, of alles op de vitesse ? In de afdeling sta ik er bij de vitesse nog goed bij, maar dan moet de volgende vlucht wel beter gaan. Vorig jaar geen eendaagse fond gevlogen. Op zich is me dat wel goed bevallen, maar toch kriebelt er wel iets, maar dat splitsen, ik vind het niks. Kan er nog even over nadenken. Misschien wel op beide vluchten wat mee. Donderdag weten we meer, want dan is het inkorven voor de eerste fondvlucht. Het belooft een mooie warme week te worden.