Asse Zellik op zondag

Het is inmiddels al weer vrijdag. Gisteravond 25 jonge duiven ingekorfd voor de eerste sectorvlucht jonge duiven. Maar eerst nog even terug kijken op de vlucht van afgelopen zondag.
Asse Zellik 280 km
Friesland en GOU hadden besloten om vrijdag te lossen. Misschien lukt het nog voor ons om zaterdag te lossen, maar de buien waren te heftig. Zelfs onweer erbij. Uitstellen naar zondag dus.
Zondag prachtig weer met een zuidwesten wind zijn de duiven gelost om 8 uur.
De verwachting was 3 uurtjes vliegen. De wind nam wel toe. Om 10.55 uur zag ik een paar duiven vliegen en dan weet je dat je te laat bent. Om 10.58 uur klok ik mijn eerste duif. 1571 mpm. Vervolgens 11.01 uur 2 duiven en loopt het redelijk door. Om 11.15 uur heb ik er 12 en die hebben prijs in de vereniging. S’middags telefoon uit Finsterwolde. Er zat daar al op tijd een duif van mij… helaas, die had de kop er niet bij en is veel te ver meegevlogen. De rest is s’middags thuis.
De resultaten zijn als volgt
Vereniging: 573 duiven 10,18,19 etc
12 prijzen
Rayon: 2142 duiven 16,35,44 etc
13 prijzen
Totaal tegen circa 7000 duiven een 95ste plaats. Winnaar van deze vlucht en zelfs de snelste van het gehele concours is Comb. Ottens uit Rolde. Gefeliciteerd met deze prachtige overwinning. Inmiddels staan ze ook bovenaan in de Afdeling met de jonge duiven. Nog even volhouden mannen.
Inmiddels zijn er dus al 25 jonge duiven onderweg naar Quievrain. En vanavond inkorven voor de eerste natourvlucht vanuit Deventer. Duivinnen, doffers op eieren en / of jongen en jonge duiven gaan hier naar toe.
Morgen prachtig duivenweer met een noord(oosten)wind.
De jonge duiven worden hier nog niet kaal, maar gooien wel pennnen. Verre van ideaal. Ook wordt het steeds lastiger om ze voor het werk nog te laten trainen.
Toch wel een nadeel met vluchten in september. Het blijft al wat langer donker..Ook zijn de oude en jonge duiven niet weggebracht deze week. We gaan het zien. Morgenavond weten we meer.
Allemaal succes.