“Annette”wederom vroeg, nu 5e in rayon 2 en 16e tegen 5792 duiven

Vrijdagavond regende het behoorlijk, dus met de manden de hokken in. 19 duiven gepakt en richting het clubgebouw. Daar was ik meteen aan de beurt. Totaal waren er in de vereniging 346 duiven ingekorfd door 21 deelnemers. De overnacht begint ook en er zijn liefhebbers die de fondduiven thuis laten.
Weinig duiven dus. De voorspellingen waren niet geweldig voor zaterdag, pas in de middag zon. Op zich kwam dat deze keer goed uit, want ik zal zaterdag oud ijzer halen in de Broekstreek ( dit zijn de dorpen Ekehaar, Eldersloo, Eleveld, Geelbroek en Amen ) opbrengst is voor onze dorpsschool. Het weer was zaterdag ook niet geweldig en de vlucht is uitgesteld. Toen kwam de vraag wat gebeurt er ?! Het schijnt dat Nederlandse duiven niet in Quievrain gelost mogen worden op zondag ?! Gelukkig gaf Afdeling Friesland uitleg… Op hun site stond dat er voor een andere losplaats geen vergunning werd afgegeven. De duiven ( Friesland stond ook in Quievrain ) konden na de Belgische duiven in Quievrain gelost worden. Op zaterdag stond wederom op de site van Friesland dat in overleg, eerst de Belgen zouden lossen, dan 10 en dan 11.
10 en 11 moesten zaterdagavond van de lossingsplaats af… Op een gegeven moment kwam het bericht dat 10 lost om 9.30 uur en Friesland om 9.45 uur. Nu mochten de Belgen niet eerst lossen en hebben de Nederlandse duiven gelost vanaf de kant van de straat ?!
Snel vertrek werd kenbaar gemaakt.. De verwachting was 4 uur vliegen over een afstand van 347 km. Friesland maakte 1445 mpm op de voorhand zag ik op de meldingen.
Het was 13.36 uur, 1408 mpm toen (wederom) Annette als eerste bij mij op de klep zat. Deze duivin gekregen van Comb. Espeldoorn-Dokter was vorige week 1e van alles.
Duif direct op de meldsite van de Afdeling gezet en daar stond nog niets op. Ik had eerlijk gezegd de duiven deze keer aan de oostkant van de Afdeling verwacht. Er stond een westen wind. Even later stond Comb. Ottens boven mij. Ik moest wel weer 5 minuten wachten op nr. 2 en daarna 6 minuten op 3 en 4. Daarna kwamen ze wel, maar deze gaten zijn te groot. Bagger zal Theo zeggen. Zondag was het toch ook zwaar bewolkt, af en toe zelfs een spetter regen. De zon probeerde het later nog wel, maar het is niet echt gelukt. Waarschijnlijk was het weer deze keer aan de westkant wat beter, dan aan de oostkant. De duiven vallen beter aan onze kant. Ook Friesland maakt een hogere snelheid. Dit zal toch met het betere weer te maken hebben gehad. Zeg het maar.
Op de meldlijst stond ik 7e van alles, maar helaas melden er veel te weinig leden.. In de einduitslag kom ik in de vereniging op een 6e plaats en heb maar 5 prijzen. In het rayon heb ik 8 prijzen en begin op een 5e plek ( in de vereniging 6e en in het rayon 5e, komt doordat Lippets uit Smilde lid van onze vereniging is en in rayon 1 vliegt) In de totaaluitslag ( rayon 1 t/m 4 ) tegen 5792 duiven een 16e plaats en daar ben ik dik tevreden mee. Voor de rest was het wat minder.
Eerste in de vereniging was Comb. Ottens , zij worden 2e in het rayon en 3e tegen alle duiven. Gefeliciteerd mannen, wederom een mooie vroege duif !!
Nu de duiven weer klaar maken voor de volgende vlucht, dat word voor mij Gennep en geen fond.