5e vitessevlucht warm, vreemd verloop

Eindelijk mooi weer, misschien wel te mooi voor de duiven.  Zelf vind ik dit prima weer. Droog, zon en lekkere temperaturen.
Sneeuw eind april en een warme bevrijdingsdag. Welkom in Nederland.
Vrijdagavond 27 duiven ingekorfd voor de vitessevlucht vanuit Heusden-Zolder, een vlucht van bijna 230 km. 16 doffers en 11 duivinnen.
1 wijziging in het team van vorige week, 1 is thuisgebleven en een herintreder mee.
Totaal in onze vereniging 767 duiven van 31 deelnemers. Op zaterdagochtend prachtig weer, o zo wind en de duiven zijn gelost om 8.15 uur
Ik had ze wel iets eerder verwacht, maar om 10.58.30 constateer ik mijn eerste duif. 1406 mpm. Het is de 11-525 die het voorgaande jaren prima heeft gedaan, alleen vorig jaar werd het allemaal wat minder. Een doffer, 1 minuut later gevolgd door nummer 2 en weer een minuut later nummer 3. Na de eerste komen er 7 duivinnen. De doffers hebben het behoorlijk laten afweten. Woensdag heeft mijn vader de doffers nog even weggebracht voor een oefenvluchtje vanuit Zuidwolde, hier heeft waarschijnlijk alleen de 525 baat bij gehad. Wie het weet mag het zeggen ( of mailen : . ) )
Totaal 9 prijzen en te beginnen met nr. 8 in de vereniging. Het was een vreemd verlopen vlucht en er waren veel liefhebbers die minuten moesten wachten op hun 2e duif.
Nummer 1 is Jan Smit, hij is ook de winnaar in het rayon. Hij wordt 4e van het gehele Noorden. Van harte gefeliciteerd.
Je kan in de totaal uitslag goed zien dat er een oosten wind stond, de oostkant komt er deze week niet aan te pas.
Nu de duiven weer klaar maken voor de eerste midfondvlucht. We hebben nu 2x een midfond en dan de eerste fondvlucht. Hier gaan we nog even over nadenken. Wel of geen fond spelen dit jaar.

Allemaal succes deze week.