4e vitessevlucht vanuit Tilburg

Vanwege de slechte weersvoorspellingen voor de oostkant van Nederland is er vrijdag besloten om naar Tilburg te gaan ipv Sittard.
Achteraf gezien, denk ik wel een goed besluit. Het weer bij ons was goed, maar in Limburg en Belgie waarschijnlijk niet. Late lossingen en zelfs een paar uitgesteld. Onze duiven zijn gelost in Tilburg om 9 uur. Onze vereniging had totaal 705 duiven van 28 deelnemers. De wind was W draaiend naar NW, maar buienradar liet ons zien dat de wind in het begin ook nog uit het zuiden kwam. De afstand is 190 km.
Totaal had ik 27 duiven ingekorfd. 16 doffers en 11 duivinnen.

Plotseling zat daar de 15-293 ( uit 14-345 zoon midfond duifkampioen Afdeling 10 x rechtstreeks Stouwe-Douna 14-217 )een kras duivin op de klep. Het was precies 11.10.00 uur , een snelheid van 1461 mpm. vervolgens moet ik 2 minuten wachten op nr. 2 en 3. Om 11.20 uur heb ik er 12 van de 20 en deze vliegen prijs in zowel de vereniging als rayon. De eerste 3 zijn duivinnen. Er vliegen 7 duivinnen en 5 doffers prijs.  In de vereniging is het de bronzen plak. In rayon 2 is het de 8e plaats tegen 3186 duiven. Helaas waren de aangewezen duiven te laat. De overwinning in de vereniging en het rayon gaat naar Wessel Regtop. Van harte gefeliciteerd.

Vorige week zondag de jonge duiven nog “even” naar buiten gehad. Dit was geen succes. Op een gegeven moment kwam er een roofvogel van achteren.
Alle duiven vlogen alle kanten op. Het lukte de roofvogel niet om een duif te pakken, maar hij kwam terug en plukte een duif uit de boom. Ik zag waar hij landde en rende er heen. Op een gegeven moment vloog hij met de duif weer weg. Een eindje verderop stond ik oog in oog met de roofvogel op de duif.
De roofvogel vloog uiteindelijk alleen weg.. Duif meegenomen naar huis, beschadigingen vielen mij mee, maar hij houdt zijn nek wel scheef. Ik betwijfel of ik hier nog wel wat aan heb… Afwachten. Uiteindelijk ben ik 1 jonge duif kwijt geraakt. Dit viel mij enorm mee, want er was een heel koppel weg.
Het is elke keer raak als ik de jonge duiven los heb. Knap waardeloos. Afgelopen week is hij ook weer actief geweest, tussen de oude duiven, en heb ik ook weer 1 ingeleverd.

Afgelopen vrijdagavond hoorde ik dat vorige week op de vlucht vanuit Zutphen de heer Blomberg uit Smilde eerste was in zijn vereniging PV Snel. Dit was met een duif die hij als jonge duif bij mij heeft opgehaald. Dat zijn dan weer de leuke berichten.
We gaan de duiven weer klaar maken voor de volgende vitesse vlucht. Het weer zal ook mooier worden en dat maakt het allemaal wat aangenamer voor mens en dier.