2e midfondvlucht vanuit Quievrain

Na een druk weekend iets later het verslag van afgelopen zaterdag.
Eerst vrijdag al billen knijpen met de jonge duiven. De jonge duiven hadden even een tijdje vast gezeten, niet helemaal fit.
Afgelopen vrijdagochtend circa 50 duiven naar buiten. Op een gegeven moment hoor ik ze allemaal weg vliegen. Overal vloog wat.
Op een gegeven moment zaten er 7 in het hok en 20 buiten, verder nergens wat te bekennen. Tegen 13 uur heb ik een oude duivin de lucht gegooid.
Er vlogen in ene 8 jongen bij. Het druppelde die middag wel een beetje door met als resultaat s’avonds nog 3 weg.
Vrijdagavond nog 2 jonge duiven gekregen van de Comb. Ottens. Arjan had tijdje geleden 2 late jongen van 2017 meegenomen, in ruil hiervoor kreeg ik 2 prachtige jonge duiven uit hun superkoppel. Nu nog even de vraag, vliegen of kweken. In elk geval bedankt voor deze mooie jongen.
S’avonds 28 oude duiven ingekorfd voor de vlucht vanuit Quievrain. Totaal in de vereniging 677 duiven van 30 liefhebbers. Het zal mooi weer worden zaterdag met een zuidoosten wind. De duiven van zuid gaan naar Rethel, dit ligt veel oostelijker. Friesland staat ook in Quievrain.
Uiteindelijk worden de duiven zaterdag om 8 uur gelost in Quievrain, een afstand van 347 km.
De verwachting was 4 a 4,5 uur vliegen, Friesland (gelost om 7.45 uur )zat boven de 1400 mpm, maar heeft natuurlijk meer voordeel van de oosten wind. Eijerkamp vloog 1385 mpm ook vanuit Quievrain. Om ongeveer 12.10 uur kwam er een jonge duif terug… zal je net zien, bleef overigens keurig rustig op het dak zitten. Om 12.16 uur valt de 14-638 op de klep ( had gelukkig de jonge duif niet gezien ) Deze nestduivin is een dochter van Fransje (rechtstreeks Zwols) en is een kleindochter van de 03-424 ( mijn beste doffer uit Assen tijdperk)x Koelma 12-836.Snelheid 1352 mpm. 5 minuten later volgt nr. 2 en dan loopt het lekker door. Heel even sta ik bovenaan op de meldlijst, maar dat komt door het vroege melden en een van de kortste afstanden. Tocht blijft het mooi, ik blijf het wel jammer vinden dat niet iedereen meld. Uiteindelijk is deze tijd goed voor een 3e plaats in de vereniging. 5e in rayon 2 tegen 2731 duiven en 20e tegen alle ingekorfde duiven ( 10012 duiven) In totaal 15 prijzen in de vereniging en 12 in het rayon. De comb. Snijder-Mulder uit Vries winnen de eerste prijs in de club en 2e in het rayon. 5e van alles, Van harte gefeliciteerd hiermee !!
Marcel van Zanden uit Appelscha wint deze vlucht en heeft er maar liefst 3 bij de eerste 10. Knap gedaan !!
S’avonds zijn alle duiven terug en kijken we terug op een mooie vlucht.Ook is er nog een jonge duif teruggekomen, zodat er 1 mist ( waarschijnlijk gepakt door de roofvogel ) Nu alles weer klaarmaken voor de 3e midfondvlucht en daarna wel of geen fond, splitsen, de dubbelvluchten komen eraan. Vitesse gelijk met fond. Altijd weer lastig die keuzes maken.