2e jonge duivenvlucht en laatste midfondvlucht

Afgelopen donderdag heeft mijn vader voor mij 10 oude duiven ingekorfd voor de laatste midfondvlucht vanuit Niergnies.
Lang getwijfeld of ongeveer 15 duiven inkorven of gewoon 10. In de afdeling stond ik nog 10e onaangewezen.
Op vrijdagavond 24 jonge duiven en 10 oude duiven ingekorfd voor een vlucht vanuit Duiven.
Ik heb de jonge duiven deze week niet weggebracht. We zullen wel zien wat het oplevert.
Helaas zaterdagochtend zwaar bewolkt weer en dit bleef zo. Eind van de ochtend stond op teletekst. Duiven terug naar de lokalen.
Een teleurstelling, maar als het niet kan dan kan het niet. Even later trok de lucht wel open, maar een uur later zat het weer dicht.
Waarschijnlijk wel een wijs besluit. Friesland heeft nog wel gelost in Meppel en Deventer en dan denk je nog wel…
Onder tussen zijn de duiven in Niergnies om 12 uur gelost. Een afstand van 389 km naar Ekehaar.
De jonge duiven en een aantal oude duiven waren tegen 15 uur in Assen. Daar hebben ze de oude duiven losgelaten en s’avonds met klokken afslaan heb ik de jonge duiven mee terug genomen.
Ik had de verwachting dat de midfond duiven wel tegen de 100 km per uur zouden vliegen. Het ging toch wat zwaarder. Er kwamen al berichten binnen dat Friesland op Laon 1300 mpm vloog. Hier van uitgaand dan zal het 17 uur worden. Tegen half 5 dacht ik “dan heb ik nog wel ff tijd om mijn oplader van de mobiel op te halen”. Bij huis zag ik in ene een flits bij het duivenhok. Ging er 1 naar binnen ?? Ja hoor, geklokt om 16.33 uur de 13-921 ( vorig jaar mijn beste duif met 6x mijn eerste en een keer eerste van rayon 1 t/m 4) Uiteindelijk wordt het een 7e plaats in de vereniging. Totaal 5 prijzen.
Ook in rayon wordt het een 7e plaats tegen 983 duiven. In onze vereniging hebben we dit weekend 2 rayon winnaars. M. Lippets wordt 1 en 3 en 1 en 2 in rayon 1. Comb. Smit-Mulder wordt 2e in de vereniging en eerste in rayon 2. Allemaal gefeliciteerd.
Van Niergnies zijn ze allemaal thuis. Op zondagochtend kwam de laatste jaarling duivin terug van het clubgebouw. Hoe gek kan het gaan.
Hopelijk wordt het nu mooi weer en kunnen we (jonge) duiven nog een paar keer weg brengen en dan op naar Zutphen.
Afgelopen woensdag nog naar Nanne Wolff geweest, de duiven waren brandschoon. 1 goede oude duivin had waarschijnlijk overbelaste spieren. Deze duivin was de laatste paar keer net te laat, vandaar dat ik haar had meegenomen.
Inmiddels laat ik de oude duiven bij elkaar en speel de x vluchten nog met een aantal duiven door. Ook heb ik nog 12 zomerjongen vliegen.
Deze moeten eigenlijk op de natour nog mee.
Morgen ga ik de site van de compuclub in de gaten houden, de eindstand midfond Afdeling 10.